Čeněk
Čeněk

Pálivý med HOT BEE stvořili dva kamarádi – Čeněk Stýblo (ViralBrothers) a Martin Kuchař.

Čeněk se nechal inspirovat při cestování po jihovýchodní Asii, kde si poprvé dochutil salát medem s vylouhovanými chilli papričkami v jednom zapadlém bistru v tchajwanském městě Hualien. Okamžitě se zamiloval do kombinace dvou protichůdných chutí – sladkosti a pálivosti. Postarší majitel jídelny Yu-Chen měl radost, že Čeňkovi chutná. I přes špatnou angličtinu mu vysvětlil, jak snadno může pálivý med vytvořit doma. Čeněk si při cestě letadlem z Tchai-peje do Bangkoku rovnou pustil dokument o vzniku legendární pálivé omáčky sriracha a tenkrát poprvé ho napadlo, že omáčkový business pro něj může být to pravé.

Po návratu do Česka se vrhnul na výrobu svého prvního vzorku. Nejdřív jen pro sebe, postupně se však ochutnávači stávali i kamarádi – a do jednoho byli nadšení. „Proč pálivý med ještě nikdo neprodává v Česku?“ ptali se Čeňka, který nestíhal podomácku vyrábět skvělý doplněk jídel a drinků.

To Čeňka utvrdilo v jistotě, že pálivý med má potenciál a chce její chuť dopřát nejen kamarádům. Vyhrnul si rukávy a s chutí (sladce-pálivou samozřejmě) se pustil do podnikání. Posléze se při cestě z tréninku boxu podělil o nápad s kamarádem Martinem. Ten už měl zkušenosti s rozjížděním několika úspěšných firem a po ochutnání testovacího vzorku se pro dokonalou chuť nadchl stejně jako Čeněk. Slovo dalo slovo a Čeněk s Martinem založili firmu na výrobu pálivého medu HOT BEE. Svou cestu se zároveň rozhodli dokumentovat na YouTube, aby inspirovali i další lidi k podnikání a plnění svých snů.

Čeněk
Martin

HOT BEE ingredience:

čistý med, chilli papričky

Pálivý med HOT BEE vyrábí Čeněk a Martin v Česku z vyvážené kombinace vysoce kvalitních surovin. Pečlivě testují každou šarži, aby se ujistili, že lidé dostanou na stůl to nejlepší.

Na kvalitě záleží